Hírek

Átadták a 2016-os Gábor Dénes díjakat

• Címke: NHIT, Vágujhelyi Ferenc, Gábor Dénes-díj

2016. december 22-én tizenhárom tudóst és kutatót, fejlesztőt és feltalálót tüntettek ki kiemelkedő teljesítményük elismeréséül Gábor Dénes-díjjal az Országházban megrendezett ünnepségen.

Gábor Dénes Életműdíjban részesült Szabó Csaba Attila villamosmérnök a szélessávú hálózatokon és interneten keresztüli multimédia-továbbítás kutatásában és oktatásában elért eredményeiért.

Az ünnepélyes díjátadón Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke hangsúlyozta: Dr. Szabó Csaba Attila professzor úr mindannyiunk számára valódi példaképül szolgál. Olyan, a mindennapi életünket meghatározó területeken ért el kiemelkedő eredményeket, mint a közösségi hálózati technológiák, alkalmazások és szolgáltatások, valamint üzleti modellek innovatív kidolgozása. Példakép a hallgatók és diákok számára is, hiszen napjainkban komoly problémát jelent, hogy a fiatalok közül egyre kevesebben választják a műszaki és természettudományokat. Professzor úr életútja során e nagyon fontos és komoly kutatómunka mellett számtalan hazai és nemzetközi szakmai konferencia szervezésében, valamint angol nyelvű folyóiratok létrehozásában is aktív szerepet vállalt. Azon egyetemi tanárok kiemelt közösségéhez tartozik, akik szorgalmukat, munkaerejüket nem kímélve kísérleteket végeznek, kutatócsoportokat vezetnek, megosztják tapasztalataikat és tudásukat az egyetemeken vagy a szakmai műhelyek keretében, és mindezzel inspirálják a fiatalabb generációkat a tudományos életben való helytállásra. Folyamatosan változó univerzumunkban szükségünk van valódi példaképekre. Olyanokra, akik életművükkel bizonyítják, hogy kitartással, szorgalommal, tehetséggel, komoly alkotó- és kutatómunkával valódi innovatív értékeket lehet létrehozni.Gábor Dénes-díj

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary