Nyitólap

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

• Címke: Deutsch Tamás, 5G

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos történelmi jelentőségűnek nevezte a megállapodást, amellyel - mint mondta - Magyarország belépett az 5G-technológia alkalmazásáért és hasznosításáért folyó globális versenybe. Kiemelte, hogy a digitális ökoszisztéma szereplőinek összefogásával "sokáig lehetetlennek tartott dolgok" valósulhatnak meg Magyarországon.

Az ünnepélyes ceremónián Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke kiemelte: hazánk számára az 5G azoknak az eszközöknek, szoftvereknek és szolgáltatásoknak a kifejlesztésében jelent lehetőséget, amelyek a mindennapi életben használhatóvá teszik az emberek számára technológiát. A járműipar, az okosmérés, az egészségügy, a turizmus, a pénzügyi szolgáltatások területén olyan megoldásokat fejleszthetünk, amelyek javítják az életminőséget, így az állampolgárok és vállalkozások szolgálatába állítják az élettelen infrastruktúrát.

Forrás: kormany.hu, NHIT

 

5G koalíció

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary

Közadat Program