Hírek

Műszaki Nap a Műegyetemi Rádió Clubban

• Címke: BME, Vágujhelyi Ferenc, NHIT

2017. november 11-én rendezte meg immár hagyományossá vált Műszaki Napját az 1924-ben alapított Műegyetemi Rádió Club. A klub jelenlegi tevékenysége alapvetően az oktatást segítő kis műholdak fejlesztéséhez, megfigyeléséhez kapcsolódik.

Az idei rendezvény mottója az „elektroszmog égen-földön” volt, a program tematikája is e köré a téma körül épült, fókuszában a startra váró SMOG-1 pico-műhold bemutatása állt.

A Műszaki Napon közel 100 érdeklődő vett részt, a hallgatóság között az előző évekhez viszonyítva több fiatal szakember is képviseltette magát, ez is jelzi, hogy a téma egyre népszerűbb a fiatalabb generációk körében is.

Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a műholdakra és az űrkutatásra még mindig valami megfoghatatlan dologként tekintünk, holott a szakterület felfedezései és eredményei és megoldási javaslatai nélkül az infokommunikációs technológia fejlődése sem mehetne ennyire gyorsan és hatékonyan végbe. Méltatta a Földünket körülvevő elektroszmog megismerésének, mérésének jelentőségét, kiemelve az ötlet újszerűségét és elsőségét az űrkutatásban. 

 
A fejlesztés megvalósításának szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.
 
A Műszaki Nap előadásai elérhetőek az alábbi linkeken:
 

 

 

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary