Hírek

 1. Mobilalkalmazás-fejlesztési pályázatot hirdet a Magyar Térinformatikai Társaság a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével

  2014.09.17. 13:21 • Címke: HUNAGI, NHIT, pályázat

  Mobilalkalmazás-fejlesztési pályázatot hirdet a Magyar Térinformatikai Társaság a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével. A versenyre olyan alkalmazásokat várnak, amelyek helyhez kötött információk és térképes megjelenítés felhasználásával adnak segítséget a felhasználónak. Az alkalmazás nyílt forrású és dobozos szoftverek felhasználásával egyaránt elkészíthető, tetszőleges platform kiválasztásával.

 2. Digitális Esély 2014 - Pályázat szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását támogató alapítványok, gyermekotthonok számára

  2014.09.08. 10:30 • Címke: Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, Digitális Esély 2014, SAP

  „Digitális Esély 2014” címmel közös pályázatot hirdetett a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég. A pályázatra hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek jelentkezését várják.

 3. Digitális Esély 2014

  2014.09.08. 09:00 • Címke: Digitális Esély 2014, Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, NHIT, SAP, pályázat

 4. Koordinátor-szerepben

  2014.09.05. 11:07 • Címke: Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, Bódi Gábor Imre

  Az informatikai fejlesztések nemzeti infokommunikációs stratégiával történő összehangolásában lesz főszerepe a Miniszterelnökség közelmúltban kinevezett, az informatika összkormányzati koordinációjáért felelős helyettes államtitkárának. Bódi Gábor az itbusinessnek adott interjúban hangsúlyozta azt is, hogy új pozíciója és NHIT elnöki szerepe segíthet abban is, hogy a piaci szereplőktől érkező jövőbemutató kezdeményezések hatékonyabban valósuljanak meg az elkövetkező időszakban.

 5. A fejlődés négy pillére

  2014.09.05. 10:55 • Címke: Digitális Közösség Program, Bódi Gábor Imre, Információs Társadalom Parlamentje, Rogán Antal

  Infrastruktúra, kompetenciák, digitális állam, digitális gazdaság – ez a négy alkotóeleme egy modern digitális államnak. Megvalósításuk nem csak az állam dolga, de az állam igyekszik segíteni fejlődésüket – hangzott el az Információs Társadalom Parlamentjén.

 6. IT Parlament 2014 -- Interjú Bódi Gáborral, az NHIT elnökével

  2014.07.23. 11:39 • Címke: Bódi Gábor Imre, NHIT, Információs Társadalom Parlamentje

  Milyen szerepe lehet a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak a digitális társadalom kiépítésében? Milyen együttműködési lehetőségeket lát a tanács elnöke a kormánnyal a információs stratégia négy pillére kapcsán? Ezekről a kérdésekről beszélt Bódi Gábor, az NHIT elnöke az Infotér stábjának adott interjúban.

 7. IT Parlament 2014 – Bódi Gábor: Magyar Digitális Ökoszisztéma

  2014.07.01. 14:00 • Címke: Információs Társadalom Parlamentje, Bódi Gábor Imre, NHIT

  Együttműködésre van szükség a kormányzat és az egész digitális ökoszisztémán belül –hangsúlyozta Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke. Szerinte modern digitális nemzet kialakítása csak akkor lehetséges, ha a négy főbb alkotóelemet, azaz a digitális államot, gazdaságot, infrastruktúrát és a kompetenciákat egységesen és hatékonyan kezeljük. Kiemelte azt is, hogy bár a kormánynak még komoly feladatai vannak a négy pillér fejlesztésében, de reméli: néhány éven belül Magyarország az Európai Unió egyik legmodernebb digitális államává és gazdaságává válik és ezzel együtt hazánk versenyképessége is javul.

 8. IV. Információs Társadalom Parlamentje – Magyar Digitális Ökoszisztéma

  2014.06.27. 10:45 • Címke: Karas Monika, Rogán Antal, Bódi Gábor Imre, Soltész Attila, NHIT, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Infotér

  Az infokommunikációs szektor a gazdaság motorja, az ágazatnak a bruttó hazai terméken (GDP) belüli részaránya 11-12 százalékos, és a következő években további növekedésére lehet számítani - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön, az Országházban.

 9. Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért – Bódi Gábor előadása

  2014.05.07. 13:55 • Címke: KKV, MKIK, Bódi Gábor Imre, NHIT

  A Nemzeti Hírközlési és Informatiai Tanács részéről a szervezet elnöke tartott előadást az MKIK és az NHIT közös, Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért című konferenciáján. Bódi Gábor beszédében elsősorban a versenyképesség fontosságát hangsúlyozta, amely – mint fogalmazott – “hazánkban az egyik kulcsszó, amelyre mindenféle uniós forrásunkat és fejlesztésünket igyekszünk felépíteni.” Ezzel kapcsolatban az NHIT elnöke azt is kiemelte, hogy a KKV-k az a szektor, amely jelentős szerepet kell, hogy vállaljon a versenyképességben, az infokommunikáció pedig az a húzó ágazat, amely biztosíthatja, hogy az egész tényleg egy működő rendszerré álljon össze.

 10. Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért

  2014.04.23. 14:19 • Címke: MKIK, Kott Ferenc, Parragh László, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Solymár Károly Balázs, Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, Bódi Gábor Imre

  2014. április 22-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai támogatásával „Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért” címmel konferenciát rendezett a hazai kis- és középvállalkozások képviselőinek számára. A rendezvény keretében a résztvevők megismerkedhettek az e-gazdaság bővítésének lehetőségeivel, valamint számos jó gyakorlattal és módszerrel, hogy hogyan növelhetik versenyképességüket a kis- és mikrovállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével.

<< / 8 >>

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary