Hírek

 1. Bódi Gábor: Merre tart az infokommunikációs kormányzás?

  Merre tart az infokommunikációs kormányzat? Milyen változásokat hoz a Digitális Nemzet Fejlesztési Program a lakosság és a vállalkozások életében? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Bódi Gábor, infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkár a ITBUSINESS&TECHNOLOGY konferencián. Az államtitkár ezeken kívül felvázolta a kormányzat stratégiai irányait, az akcióterveket és projekteket, valamint beszámolt arról is, hogy hogyan állnak ezek a megvalósítás terén.

 2. Like kkv!

  2014.11.24. 12:27 • Címke: Digitális Nemzet Fejlesztési Program, Christopher Mattheisen, Bódi Gábor Imre

  A digitális Magyarország felépítése nagy lehetőséget jelent az ország számára, de a program megvalósításakor meg kell találni a helyes egyensúlyt az állam és a magánszektor szerepvállalása között - vélekedett Christopher Mattheisen, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) elnöke, a Magyar Telekom vezérigazgatója a szövetség szakmai konferenciáján szerdán Budapesten.

 3. Bódi Gábor: A kormány fontos területnek tartja az infotechnológiát

  2014.11.11. 11:24 • Címke: Infotér konferencia, Bódi Gábor Imre

  „Élni kell azzal, hogy a kormány felső vezetése észrevette az infokommunikáció világát, annak fontosságát” – mondta Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) a balatonfüredi Infotér Konferencián, amely az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezésében kerül megrendezésre.

 4. Megnyílt az Infotér Konferencia

  2014.11.11. 11:19 • Címke: Biró Albert, Infotér konferencia, Kara Ákos

  Jótékonysági borárveréssel és ifjúságpolitikusok kerekasztal-beszélgetésével kezdődött meg szerdán az 5. Infotér Konferencia Balatonfüreden. Az infokommunikációs szakterület háromnapos tanácskozásának megnyitóján Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket. Partnerséget ajánlva rövid beszédében kiemelte, "az államtitkárság számít a szakma értékteremtő és értékőrző gondolataira".

 5. Országos Könyvtári Napok: egy hét alatt háromezer esemény

  2014.10.01. 10:19 • Címke: Doncsev András, NKA, Biró Albert, NHIT

  Évek óta mintegy ezer könyvtár több mint háromezer programmal csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz (OKN). A rendszeresen 150 ezer érdeklődő által látogatott eseménysorozatot idén október 13-tól 20-ig rendezik meg, a hívómondat: Találkozunk a könyvtárban! Az idei évben a programokat a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács is támogatja.

 6. Az informatika elmúlt négy évtizede Közép-, Kelet- és Dél-Európában 8. IT STAR nemzetközi konferencia

  2014.09.25. 15:40 • Címke: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Biró Albert, NHIT

  Méltó helyen, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által alapított és fenntartott nagyszabású Informatika Történeti Kiállítás helyszínén, a szegedi Agorában került sor a 8. IT STAR nemzetközi konferenciára 2014. szeptember 19-én. A rendezvényt a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) szakmai tanácsadó testületének elnöke, Biró Albert nyitotta meg.

 7. Átadták a Harsányi István-díjakat

  2014.09.23. 18:47 • Címke: Magyar Innovációs Szövetség, Harsányi István díj, NHIT

  2014. szeptember 23-án, kedden ünnepélyes keretek között átadták az idei Harsányi István díjakat. A Harsányi István-pályázat a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését, és tudományos szintű feldolgozását hivatott díjazni. Az idei pályázat a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével valósult meg.

 8. Mobilalkalmazás-fejlesztési pályázatot hirdet a Magyar Térinformatikai Társaság a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével

  2014.09.17. 13:21 • Címke: HUNAGI, NHIT, pályázat

  Mobilalkalmazás-fejlesztési pályázatot hirdet a Magyar Térinformatikai Társaság a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével. A versenyre olyan alkalmazásokat várnak, amelyek helyhez kötött információk és térképes megjelenítés felhasználásával adnak segítséget a felhasználónak. Az alkalmazás nyílt forrású és dobozos szoftverek felhasználásával egyaránt elkészíthető, tetszőleges platform kiválasztásával.

<< / 9 >>

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary