Hírek

 1. Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért – Bódi Gábor előadása

  2014.05.07. 13:55 • Címke: KKV, MKIK, Bódi Gábor Imre, NHIT

  A Nemzeti Hírközlési és Informatiai Tanács részéről a szervezet elnöke tartott előadást az MKIK és az NHIT közös, Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért című konferenciáján. Bódi Gábor beszédében elsősorban a versenyképesség fontosságát hangsúlyozta, amely – mint fogalmazott – “hazánkban az egyik kulcsszó, amelyre mindenféle uniós forrásunkat és fejlesztésünket igyekszünk felépíteni.” Ezzel kapcsolatban az NHIT elnöke azt is kiemelte, hogy a KKV-k az a szektor, amely jelentős szerepet kell, hogy vállaljon a versenyképességben, az infokommunikáció pedig az a húzó ágazat, amely biztosíthatja, hogy az egész tényleg egy működő rendszerré álljon össze.

 2. Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért

  2014.04.23. 14:19 • Címke: MKIK, Kott Ferenc, Parragh László, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Solymár Károly Balázs, Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, Bódi Gábor Imre

  2014. április 22-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai támogatásával „Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért” címmel konferenciát rendezett a hazai kis- és középvállalkozások képviselőinek számára. A rendezvény keretében a résztvevők megismerkedhettek az e-gazdaság bővítésének lehetőségeivel, valamint számos jó gyakorlattal és módszerrel, hogy hogyan növelhetik versenyképességüket a kis- és mikrovállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével.

 3. 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt rendezett a BME Mobil Innovációs Központ

  2014.04.11. 12:45 • Címke: mobil alkalmazások, NHIT, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

  2014 márciusában első alkalommal rendezte meg a BME Mobil Innovációs Központ az „1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt” középiskolai diákok és egyetemi hallgatók számára. A verseny döntőjébe 19 alkalmazás került, ahol három témakörben – játék, oktatás és életmód/egyéb –választotta ki a zsűri - meghatározott szempontrendszer alapján - a legjobbakat. A verseny a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai támogatásával valósult meg.

 4. Csak kölcsönösen megy

  2014.04.02. 12:01 • Címke: IT Business Empathy Konferencia, Bódi Gábor Imre, NHIT

  Azt hihetnénk, hogy egy átalakult, a válságból kilábaló gazdaságban a cégek mindent megtesznek, hogy magukhoz édesgessék és megtartsák az ügyfeleket. De ahogy az itbusiness Empathy konferencia első kerekasztal-beszélgetése megmutatta, a helyzet ennél bonyolultabb.

 5. On-life: nagy sebességgel egy digitális világ felé

  2014.03.25. 09:18 • Címke: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Vasváriné dr. Menyhárt Éva, Laufer Tamás, Solymár Károly Balázs, Bódi Gábor Imre, Szélessáv Alapítvány, NHIT

  2014 március 24-én a Szélessáv Közhasznú Alapítvány a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) együttműködésével, kormányzati, gazdasági és társadalmi szereplők részvételével „On-life: nagy sebességgel egy digitális világ felé” címmel szakmai konferenciát tartott Budapesten. A rendezvényen az európai digitális menetrend végrehajtását, az eddig elért hazai eredményeket, azok európai perspektíváit, és a további szélessávú infrastruktúra-fejlesztések lehetőségeit, feltételeit és ütemezését vitatták meg a résztvevők.

 6. Empatikusak-e az ICT-szállítók?- interjú Bódi Gáborral, az NHIT elnökével

  2014.03.25. 09:14 • Címke: Bódi Gábor Imre, NHIT

  Empatikusak-e az ICT-szállítók?- interjú Bódi Gáborral, az NHIT elnökével Avagy hogyan lehet megfelelni az egyedibb igényeknek is az állami és versenyszférában? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szektor szakemberei az IT Business Empathy konferenciáján, Kecskeméten. A meghívottak beszéltek a területet érintő nehézségekről, felvázolták a jelenlegi trendeket és boncolgatták a jövő nagy kérdéseit is.

  Az interjú megtekinthető az alábbi linken:

  http://www.youtube.com/watch?v=NsJlZvR1Yhk

 7. „Digitális Nemzet Műhelybeszélgetés”

  2014.03.17. 10:11 • Címke: infokommunikáció, információs társadalom, NHIT

  2014. március 13-án az Infotér Egyesület a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács együttműködésével „Digitális Nemzet” címmel műhelybeszélgetést tartott. A kormányzat infokommunikációért, kiberbiztonságért, oktatásért és társadalmi felzárkózásért felelős vezetőinek részvételével zajló egész napos szakmai rendezvényen megvitatták a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiához kapcsolódó jövőbeni legfontosabb feladatokat, az uniós fejlesztéspolitika irányvonalait, a digitális társadalom hazai helyzetét, valamint az iparágat érintő aktuális kérdéseket. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett műhelybeszélgetés célja, hogy a különböző területekért felelős kormányzati szereplők kötetlenül, zárt körben ismertessék szakmai álláspontjaikat az infokommunikációs szektort, valamint az információs társadalmat érintő szerteágazó témákban.

 8. ITBusiness & Techology 2014 EMPATHY - Empatikusak-e az ict szállítók?

  2014.03.10. 10:29 • Címke: konferencia, Bódi Gábor Imre, NHIT

  Ezzel a címmel tartottunk kerekasztal-beszélgetést a március 5-6-án a kecskeméti Sheraton Hotelben rendezett konferenciánkon. Az első nap legfontosabb kerekasztal-beszélgetésén az ict piac és az állam szereplői is jelen voltak és együtt határozták meg a jelen helyzetét és a jövő trendjeit. Az Infotér teljes terjedelemben rögzítette a diskurzust, ezt tekinthetik meg alább:

  http://www.youtube.com/watch?v=0Mf1rbv_1QU

 9. Alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet a BME

  2014.03.07. 10:31 • Címke: mobil alkalmazások, NHIT, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

  A verseny célja a magyar mobilalkalmazás-piac élénkítése, új szereplők felfedezése és a versenyt záró konferencián a jövő fejlesztői és az ipari szereplők közötti párbeszéd lehetővé tétele.

 10. Jól halad a Sulinet+ projekt

  2014.03.07. 10:18 • Címke: KIFÜ, EFER

  Több mint 2000 iskolában az internet kapcsolatát kiszolgáló routerek a legmodernebbekre cserélődtek az elmúlt négy hónapban.

<< / 7 >>

NHIT Online Akadémia

Digital Hungary